Panoramic Picture Blog

The home’s placement on the lot was carefully planned by by Tozer Design Studio. That placement, along with the deep south- and west-facing overhangs visible in this picture, are integral to Desert Rain’s passive solar design. April 24, 2012.

The forms are now gone from most of the cistern’s walls. The main holding tank can be seen on the left of the structure. The cistern will be covered by a concrete slab, over which the garage will be built. The collection of precipitation on site, and its storage and filtering in the cistern, will allow Desert Rain to be water independent. April 24, 2012.

Scott and Jason working to install large wooden beams inside Desert Rain. Framing will soon be done, after which time the electrical and plumbing can begin. All of the wood seen in this photo is Forest Stewardship Council (FSC) certified. April 24, 2012.

Looking up into the trusses that run the full east-west length of the home. The trusses will eventually be covered by reclaimed wood for the ceiling. April 24, 2012.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *